shadow_left
Logo
Shadow_R

Език-Language

Who is here?

Log in


Lost Password?
No account yet? Register
 
 

Polls

Да бъде ли мандатна длъжността на училищния директор?
 
 
До Станишев PDF Print E-mail
Written by Admin   
Monday, 20 May 2013
 Пример

Открито писмо до Сергей Станишев за номинацията на Орешарски.

До г – н Сергей Станишев

 

Председател на НС на БСП

 

Открито писмо

 

  Уважаеми г – н Станишев,

 

Синдикат „Образование“ и българските учители са шокирани и безкрайно разочаровани от визирания за кандидат – премиер във възможно бъдещо правителство г – н Пламен Орешарски. Споменът на всички работещи в образователната система за грандиозната учителска стачка през 2007г. и  поставеното тогава на колене правителство на тройната коалиция никак не е избледнял.

За българските учители и интелигенция все още тегнат обидните и нагли квалификации на тогавашния министър на финансите и безморалното сравнение на тези, които 44 дни отстояваха гражданската си позиция със „Седенка“.

Действията на Орешарски бяха подигравка с достойнството и конституционните права на българските учители, на хилядите родители и техните деца и ученици.

С псевдо реформата в образованието по идея на Пламен Орешарски, започнала през 2007 г. се закриха 461 училища и близо 100 детски градини, което доведе до обезлюдяване на много населени места, като доказа, че държавата абдикира от своите ангажименти за равния шанс за образование на много  български деца и ученици.

Г – н Станишев, учителите в България Ви предлагат да преосмислите кандидатурата си за премиер, а дотогава да помолите г –н Пламен Орешарски, преди да влезе в българския парламент да направи публично извинение към педагозите в България и да им поиска прошка. В противен случай, събитията от 2007 година и обидите към родното образование ще висят като дамоклев меч над главата на кандидат - премиера.

 
< Prev   Next >